U bent hier: Home › Park › Afhangbord › Handleiding

Deze gebruikershandleiding is bedoeld voor leden van tennisverenigingen waar wordt afgehangen met het digitale Jiba Afhangbord. Onderstaand wordt zo beknopt en bondig mogelijk uitgelegd hoe u op uw vereniging af kunt hangen.

1. Afhangen met behulp van touchscreen en kaartlezer in clubhuis
2. Meer informatie

1. Afhangen met behulp van touchscreen en kaartlezer in clubhuis

In ons clubhuis hangt een touchscreen en een kaartlezer. Met behulp van uw KNLTB ledenpas kunt u daarop banen afhangen. Het touchscreen bedient u door met uw vinger op het scherm te tippen. Wanneer u de aanwijzingen op het scherm volgt, wijst het zich voor zich. Onderstaand de te volgen stappen.

Standaard staat het scherm op de aanbiedingen pagina:

Tip met uw vinger de knop 'Afhangen' aan. Het volgende venster verschijnt:

Kies voor de knop 'Alle vrije banen' (of 'Eerste vrije baan', indien u sowieso de eerste vrije baan af wilt hangen). Het volgende venster verschijnt:

Het systeem vraagt nu om de passen door de kaartlezer te halen. Zodra alle passen door de kaartlezer zijn gehaald, verschijnt het volgende venster (in dit voorbeeld wordt afgehangen voor een enkelspel):

Tip de knop 'Spelers bevestigen' aan. Het volgende venster verschijnt:

Hier kunt u door een baan aan te tippen de baan naar keuze afhangen. Het volgende venster verschijnt:

De baan is afgehangen en u kunt gaan tennissen op de aangegeven baan en tijd.

Is het druk op het park en weet u niet meer exact voor welke baan en tijd u hebt afgehangen, kies dan op het scherm voor de knop 'Afhangen' en vervolgens voor 'Wanneer speel ik':

Er wordt gevraagd uw pas door de kaartlezer te halen en vervolgens wordt baan en speeltijd getoond:

Hier kunt u uw reservering eventueel ook wissen, door de knop 'Wissen' aan te tippen en opnieuw uw pas door de kaartlezer te halen.

Een andere manier om te zien wanneer u speelt is het baanoverzicht. Kies voor 'Afhangen' en vervolgens voor 'Overzicht banen'. U krijgt dan het volgende venster:

Hier kunt u zien wanneer u kunt spelen en op welke baan.

Tips

1. U kunt alleen afhangen met uw eigen pasje. Bent u die vergeten, dan zijn er geen reserve pasjes. Controleer dus altijd even voor u naar de club gaat of u uw pasje bij u heeft.
  2. U kunt pas afhangen in het systeem als u gerechtigd bent tot spelen. U hebt dus uw contributie betaald en u heeft de beschikking over uw KNLTB ledenpas. Is dat niet het geval, neem dan eerst contact op met de ledenadministratie van onze vereniging.
  3. Het bestuur kan in speciale gevallen leden blokkeren omdat ze bijvoorbeeld geschorst zijn. Het betreffende lid is daarvan altijd persoonlijk op de hoogte gebracht.
  4. Doet uw pasje het niet dan kan het zijn dat de magneetstrook bevuild is. Maak dit dan met uw adem een beetje vochtig en haal het zachtjes langs je kleding. Let op dat u het niet beschadigd. Houd het pasje ook weg van magnetische velden net als uw bankpasje. Probeer ook altijd even een ander pasje om te kijken of die het wel doet.
  5. Heeft u toch problemen vraag dan even hulp aan een ander lid op het park. Blijven de problemen zich voordoen, neem dan contact op met de beheerder van het afhangbord  van onze vereniging.

2. Meer informatie

Heeft u na het lezen van deze gebruikershandleiding nog vragen? Stel die dan aan de beheerder van het digitale afhangbord van onze vereniging.